The Irishman

The Irishman

Gepubliceerd 19-11-2019 - Categorieën: Nieuws

De grote nieuwe film van Martin Scorsese, met Al Pacino, Anna Paquin, Robert De Niro, Joe Pesci en Harvey Keitel speelt nu in de bioscoop en is vanaf 27 november op Netflix te zien.

Als tussentijdse aanbieding verschijnt de Nederlandse vertaling van I heard you paint houses van Charles Brandt. Naar aanleiding van de film krijgt het boek een nieuwe cover en een nieuwe titel: De Irishman.

‘Ik hoor dat jij huizen schildert’, waren de eerste woorden die Jimmy Hoffa, een Amerikaanse vakbondsleider met connecties met de maffia, ooit sprak tot Frank ‘The Irishman’ Sheeran. ‘Een huis schilderen’ betekent iemand vermoorden: de verf bestaat uit de bloedspatten op muren en vloeren. Gedurende bijna vijf jaar van interviews bekende Frank Sheeran aan Charles Brandt dat hij meer dan 25 afrekeningen voor de maffia en voor zijn vriend Hoffa voor zijn rekening had genomen, en hij vertelde Brandt over zijn leven en zijn oorlogsjaren voor het Amerikaanse leger in Italië.

Het resultaat, gepubliceerd in 2004, werd een van de spannendste maffiaboeken in de wereldliteratuur.

Martin Scorsese verfilmde het boek als De Irishman en wist een absolute topcast, bestaande uit onder meer Al Pacino, Anna Paquin, Robert De Niro, Joe Pesci en Harvey Keitel, voor de camera te brengen.

Charles Brandt is een voormalig openbaar aanklager en plaatsvervangend procureur-generaal van Delaware. Klik hier om het boek te bekijken.

Deel de inhoud