De vijf meest opmerkelijke titels van het najaar

De vijf meest opmerkelijke titels van het najaar

Gepubliceerd 13-11-2020 - Categorieën: Nieuws

Het wordt al kouder en de tijd van gezellig met een goed boek onder een warm deken te kruipen is weer aangebroken. Ondanks het intense jaar is het aanbod van het najaar weer even divers en kleurrijk als de herfst. Ontdek hieronder mijn vijf favoriete titels van het najaar die voor een instant gevoel van warmte en ontspanning kunnen zorgen.

D (MICHEL FABER)        

Hij ging nooit meer een boek schrijven na de dood van zijn vrouw, maar toch is Michel Faber er weer en hoe!

In D verbindt hij zijn gekende magische stijl met een van de bekendste figuren uit de Britse literatuur, Charles Dickens. D is een verhaal over jezelf vinden en de kracht en pracht van taal, maar ook vooral een mooi eerbetoon aan Dickens en Faber’s vrouw.

Een aanrader voor de komende feestdagen, maar ook een feest voor zowel jong als oud om zo kennis te maken met de fantastische wereld van Faber. D is reeds verschenen op 22 september.

DINGEN DIE WE TOEVERTROUWEN AAN DE WIND (LAURA IMAI MESSINA)                                    

Een ontroerend verhaal dat de media al haalde en je als lezer meeneemt op een emotionele ontdekkingsreis.

Dingen die we toevertrouwen aan de wind vertelt het ontroerende verhaal van Yui die bij de tsunami van 2011 zowel haar moeder als haar dochter verloor en sindsdien worstelt met haar verdriet. Tot ze op een dag het verhaal hoort van een oude man die een kapotte telefooncel in zijn tuin heeft waar het mensen die een geliefde zijn verloren lukt om met hen te communiceren via de wind. Yui besluit om de reis te maken en komt naast haar eigen verdriet ook in contact met de verhalen van lotgenoten.

De telefooncel uit het verhaal bestaat echt midden in een tsunamigebied in Japan en trok al tienduizenden mensen. Het boek is pas verschenen op 10 november.

CARPE DIEM (LUC DEFLO)

Twee jaar geleden overleed één van de meest geliefde misdaadauteurs van Vlaanderen, Luc Deflo. Nu verschijnt het allerlaatste boek van zijn hand met zijn laatste notities, Carpe Diem.

In dit werk wordt een welgesteld gezin in het afgelegen landgoed Carpe Diem op gruwelijke wijze vermoord. Rechercheur Deleu gaat op onderzoek uit, maar al snel rijzen meer vragen dan antwoorden in de meest raadselachtige en complexe zaak in zijn carrière.

Een laatste keer worden we meegenomen in de wereld van Deflo vol van duistere familiegeheimen, bedrog en mysterie. De laatste Deflo verscheen op 29 oktober.

FLASHBACK (SJ WATSON)

Nieuw werk van de auteur die ons al deed huiveren van spanning en waarvan we zijn boek niet konden neerleggen tot we het einde wisten. Zijn eerste boek Voor ik ga slapen werd naast een echte bestseller ook verfilmd met een absolute sterrencast als Nicole Kidman en Colin Firth. Nu is SJ Watson er met nieuw werk dat je al even hard meezuigt in het spannend verhaal. Het boek Flashback van de Britse auteur SJ Watson verscheen op 20 oktober.

VERWACHTING (ANNA HOPE)

Met Verwachting van Anna Hope kondigt een nieuw en frisse stem zich aan in het Engelse boekenlandschap.

Verwachting gaat over Hannah, Cate en Lissa en begint als ze alle drie jong, ambitieus en onafscheidelijk zijn. Van hun leven vol van activisme, liefde en vriendschap is tien jaar later weinig te merken. Alle drie worstelen ze met echter met dezelfde vraag: wat is een zinvol leven, en hoe bereik je dat?

Een debuut waarvan men al praat over mogelijke nominaties voor shortlists en nu al getipt wordt als een nieuwe frisse stem zoals Sally Rooney. Zelf ben ik heel benieuwd naar deze titel, die geschikt is voor de fans van Zadie Smith en Sally Rooney natuurlijk. Dit boek verschijnt begin volgend jaar.

Al deze boeken en andere niet te missen toptitels kan je natuurlijk vinden op onze website. Met onder meer ook deze pas aangekondigde toptitels: een nieuwe Pieter Aspe (Van In Episode 4) en nieuw werk van Marieke Lucas Rijneveld (Mijn lieve gunsteling).

Veel leuke literatuur dus om de herfstperiode in lockdown en de koude wintermaanden goed door te komen.

Met literaire groeten,

je Proxis boekenexpert Sofie

 

 

Deel de inhoud