De vijf meest opmerkelijke titels die verschijnen tussen midden april en juni

De vijf meest opmerkelijke titels die verschijnen tussen midden april en juni

Gepubliceerd 16-04-2020 - Categorieën: Nieuws

2020 is al een tumultueus jaar geweest, maar boeken lezen blijft gelukkig een vaste waarde in onzekere tijden. Enkele boekreleases zijn uitgesteld, maar deze niet te missen toptitels verschijnen vanaf nu tot midden juni. Naast de langverwachte boekrelease van Suzanne Collins en nieuwe boeken van geliefde auteurs, mag nieuw talent natuurlijk ook niet ontbreken in de boekreleases tussen midden april en midden juni.

1. DE BALLADE VAN SLANGEN EN ZANGVOGELS  (SUZANNE COLLINS)

Eindelijk is er nieuw werk van Suzanne Collins en keren we terug naar de wereld van Panem. Nadat in 2010 Spotgaai, het laatste deel van de succesvolle Young Adult-series De Hongerspelen verscheen, is Suzanne Collins terug met meer! Als een fan van het eerste uur ben ik dan ook heel erg benieuwd om terug te keren naar het Panem van voor Katniss er een revolutie startte. In deze prequel gaan we terug in de tijd en leren we door ogen van de jonge Coriolanus Snow hoe de Hongerspelen ontstonden en hoe hij werd wie hij werd. De ballade van slangen en zangvogels verschijnt op 19 mei, ik zal een van de eersten zijn om deze te lezen. 

2. HAMNET (MAGGIE O'FARRELL)

O’Farrell heeft al verschillende romans op haar naam staan, maar Hamnet is haar eerste non-fictie boek. Over het levensverhaal van de zoon van de legendarische William Shakespeare is weinig bekend, maar nu brengt O’Farrell de ware en hartverscheurende feiten van de jongen wiens naam inspiratie was voor een van de meest gevierde theaterstukken. Een boek voor Shakespeareliefhebbers als mezelf of lezers van Sarah Waters en Hilary Mantel.

3. DE WEDDENSCHAP (SASKIA DE COSTER)

In juni verschijnt er nieuw werk van een van de belangrijkste schrijfsters in de Vlaamse boekenwereld en daar kijk ik altijd naar uit. Met haar sterke stijl en aantrekkelijke pen en na prachtige boeken zoals Wij en Ik (2013) en het onlangs nog voor de Libris Literatuurpijs genomineerde Nachtouders (2019), publiceert Saskia de Coster in juni met De Weddenschap een nieuwe en onvergetelijke roman.

4. DE VROUW DIE HAAR STOUTE SCHOENEN ZOCHT (CECELIA AHERN)

Cecelia Ahern, de bestsellerauteur van geliefde en verfilmde romans zoals PS, I Love You (2003) en Where Rainbows End (2004) komt in april met een verfrissende verhalenbundel over de persoonlijkste momenten in het leven van een vrouw. Gevoelens van verlangen of schuld tot je geïntimideerd of onzichtbaar voelen, het komt allemaal aan bod. Een actueel onderwerp en boek voor meisjes of vrouwen passend in onze huidige samenleving en de Me Too-beweging.

5. SAINT X (ALEXIS SCHAITKIN)

Op 12 mei verschijnt de spannende debuutroman van de Amerikaanse Alexis Schaitkin. Een mysterie dat je niet loslaat. Wanneer Claire nietsvermoedend in een taxi stapt met als chauffeur een van de mannen die jaren eerder verdacht werd van de moord op haar oudere zus Alison, begint haar obsessie met het achterhalen van de waarheid en wie haar zus nu echt was. Een boek dat diverse thema’s aankaart en op Goodreads al veel fans heeft. Een aanrader voor deze zomer!

Verder is er ook een nieuw deel in de romancyclus De tandeloze tijd van A.F.Th. van der Heijden die na het wondermooie Tonio altijd een plaats in mijn boekenhart zal hebben. Beklijvende thrillers kan je ook vinden in de vorm van de nieuwe Pieter AspeToni Coppers of bij enkele geliefde Zweedse schrijvers. Verder is er natuurlijk ook plaats voor romantiek in een nieuwe romantische reeks van Kelly Moran.

Met literaire groeten,

je MedioEurope boekenexpert Sofie 

Deel de inhoud