De vijf meest opmerkelijke boeken van het voorjaar 2020

De vijf meest opmerkelijke boeken van het voorjaar 2020

Gepubliceerd 22-01-2020 - Categorieën: Nieuws

Een nieuw boekenjaar, dat betekent langverwachte boekreleases, bestsellers en nieuw werk van geliefde auteurs, maar ook opkomend literair talent. Deze vijf titels zijn niet te missen in het voorjaar.

1. DE SPIEGEL & HET LICHT (HILARY MANTEL)

Het langverwachte sluitstuk van de Thomas Cromwell-trilogie is er. Na Wolf Hall (2009) en Het boek Henry (2012), waarvoor Hilary Mantel als eerste Britse en vrouwelijke auteur tweemaal de Man Booker Prize won, eindigt ze de reeks met De spiegel & het licht. Mantel laat ons hierin voor de laatste keer binnenkijken in het leven van een van de bekendste figuren aan het Engelse hof ten tijde van Henry VIII en zijn strijd naar macht en rijkdom. De spiegel & het licht is een passend laatste deel en allesomvattend portret van een man die zich ondanks zijn afkomst wist op te werken tot de top van de maatschappij met een nieuw Engeland voor ogen.

2. ZONDER DE TOP TE BEREIKEN (PAOLO COGNETTI)

In maart 2020 verschijnt Zonder de top te bereiken, een prachtig reisverslag over afscheid nemen van je jeugd en het vinden van jezelf in de natuur. Paolo Cognetti schreef dit werk in de traditie van de grote reisliteratuur en neemt ons mee naar Dolpa, een afgelegen gebied in de Himalaya. Met deze wonderschone ode aan de natuur sluit Paolo Cognetti na de eerdere bestsellers De acht bergen (2016) en De buitenjongen (2018) zijn drieluik over de bergen af. Een niet te missen en prachtige roman met persoonlijke en eigen tekeningen van de Italiaanse successchrijver Paolo Cognetti.

3. BLOEMBLAD VAN ZEE (ISABEL ALLENDE)

De nieuwste roman van de Chileense schrijfster en journaliste Isabel Allende vertelt het relaas van een jong koppel, de jonge arts Víctor Dalmau en zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, en hun noodgedwongen vlucht uit hun geliefde Barcelona tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Hierna belanden ze samen met andere vluchtelingen aan boord van het schip Winnipeg, op zoek naar een nieuwe toekomst. Uiteindelijk vinden ze een nieuwe thuis in Chili, dat ‘langgerekte bloemblad van zee’, waar ze zelfs als helden ontvangen worden. De toekomst lijkt hen toe te lachen lacht tot het onvoorstelbare gebeurt en ze hun nieuwe thuisland opnieuw moeten verlaten. Bloemblad van zee is weer een wondermooie historische roman over liefde en ballingschap van de internationale en geliefde bestsellerauteur Isabel Allende.

4. WIE OMKIJKT (JEANINE CUMMINS)

In Wie Omkijkt van Jeanine Cummins draait het verhaal rond een moeder en zoon op de vlucht uit Acapulco, Mexico nadat ze als enigen een aanslag overleven van een drugskartel. Ze proberen illegaal de Mexicaans-Amerikaanse grens over te steken en een intense strijd om te overleven begint. Wie omkijkt is een actueel en aangrijpend migrantenverhaal dat nu al wordt geprezen als 'een nieuwe Amerikaanse klassieker' in de pers en je als lezer betovert met ontroerende en beeldende taal.

5. DE APPELBOOM (CHRISTIAN BERKEL)

Christian Berkel is een van de bekendste Duitse acteurs en speelde mee in films zoals Der Untergang, Zwartboek en de Hollywoodblockbuster Valkyrie. Berkel is dus geen onbekende in de filmwereld, maar met De Appelboom maakt hij zijn literaire debuut. Deze deels autobiografische roman van een Duits-Joodse familie over drie generaties vertelt het ongelofelijke liefdesverhaal van Berkels ouders ten tijde van een Duitsland in oorlog. Het verhaal begint in het Berlijn van 1932 en eindigt in het voor eeuwig veranderde Berlijn van 1950 na een bijzonder harde strijd om te overleven. Het is een verhaal van verliezen en het trachten los te laten van je grote liefde om deze uiteindelijk terug te vinden. De Appelboom verschijnt pas in maart 2020, maar belandde al op de Spiegel-bestsellerlijst in Duitsland en de filmrechten werden ondertussen ook al verkocht.

Daarnaast selecteerden we bij MedioEurope ook andere toptitels zoals nieuw werk van Pieter Aspe en Danielle Steel tot een nieuw verhaal van de alom populaire Lucinda Riley en eerste publicaties van beloftevolle debutanten. Al deze andere toptitels kan u natuurlijk vinden op onze website

Met literaire groeten,

je MedioEurope boekenexpert Sofie

Deel de inhoud