Suske de rat

Suske en Wiske, Peter Van Gucht, Paperback
6,99 €

Add to cart

PX9789002246838

By buying this product you can collect up to 6 loyalty points. Your cart will total 6 points that can be converted into a voucher of 0,30 €.


More info

Suske krijgt een dagboek van zijn grootoom Cois Antigoon in handen. Daarin beschrijft deze hoe hij in 1914 als jonge knaap naar een Amsterdams internaat gestuurd werd terwijl zijn vader ging vechten in de Eerste Wereldoorlog. Cois wordt er al meteen goeie maatjes met de kleine Willemien. Samen komen ze in opstand tegen de strenge opvoedster Ina. Als Cois toevallig het geheim van Ina ontdekt, maakt ze hem het leven zodanig zuur dat hij besluit weg te vluchten. Op de dool in Amsterdam ontmoet hij Johnny, een volkse landloper. Deze vrolijke vriendschap eindigt echter in een lelijk verraad en voor hij het beseft, zit Cois diep in de problemen...

Data sheet

 • Comments
 • Grade 
  phoet@teleet.be
  2012-12-27

  Het verhaal is lichtjes geinspireerd op "siske de rat". bv. suske's vader is naar de oorlog moetyen trekken en suske wordt opgevoed in een strenge kostschool waar hij het huidig regime "ondermijnt","1 (bron www.proxisazur.be)

  Grade 
  Hugo
  2012-12-26

  Ook tijdens de feestdagen mooi op tijd geleverd (bron www.proxisazur.be)

  Write your review

  Suske de rat

  Suske de rat

  Suske en Wiske, Peter Van Gucht, Paperback