Ik zie, ik zie wat ik niet zie

M. Frens, Paperback
Meer van M. Frens
12,50 €

PX9789077024225

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 12 proxispunten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 12 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,60 €.


Meer informatie

Ik zie, ik zie wat ik niet zie
Vaak geloof je iets pas als je het ziet. Maar is dat wel terecht?
In dit boekje zie je dingen die er niet zijn.
En je ziet dingen niet die er juist wel zijn.
En dingen die helemaal niet kunnen.
Kijken is creatief en wat je ziet is wat je er zelf van maakt.
Dit boekje is speciaal samengesteld voor kinderen vanaf 10 jaar en kan zowel op de basisschool als thuis worden gebruikt.
Laat de kinderen zich verbazen en verwonder jezelf ook over wat je (niet) ziet., In dit unieke boekje wordt heel erg duidelijk dat kijken een activiteit is van de ogen en zien een activiteit van de hersenen. De ogen en de hersenen hebben de taken verdeeld. In de hersenen bevinden zich allerlei stukjes die zich, in relatie tot kijken en zien, gespecialiseerd hebben: in kleuren, in vormen, in diepte of in beweging zien. Het boek bevat foto's en tekeningen (in kleur en zwart-wit) die je iets laten zien dat er niet is, wat er wel is en zo zie je iets wat niet kan! Je kunt het direct doen, uitproberen, ervaren. De antwoorden en verklaringen bij deze 'proefjes' staan achterin, evenals een verantwoording. Er is ook een verwijzing naar de bij dit boek behorende website. De vormgeving biedt veel beeld en weinig woord. De opzet is helder, uitnodigend, super verrassend en nodigt continu uit tot doen en verwonderen. Kleurige, praktisch vierkante uitgave, gedrukt op glad papier, die kinderen vanaf ca. 10 jaar (en andere nieuwsgierige mensen) uitnodigt om zich te verbazen. Een aantal voorbeelden is ook bekend van gestaltprincipes uit de psychologie, maar ze worden hier op vriendelijk wetenschappelijke wijze uitgebreid. De auteurs zijn verbonden aan de afdeling Neurowetenschappen van het Erasmus MC Rotterdam. Opvallend boeiend, leerzaam boek met knalroze omslag. Mart Seerden, NBD |Biblion, 20070410

Productgegevens

  • Commentaar
  • Schrijf uw recensie

    Ik zie, ik zie wat ik niet zie

    Ik zie, ik zie wat ik niet zie

    M. Frens, Paperback