Preventie in de hulp en dienstverlening

toepassingen en achtergronden, Sijtze de Roos, Paperback
Meer van Sijtze de Roos
21,00 €

PX9789046902837

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 21 proxispunten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 21 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 1,05 €.


Meer informatie

Preventie strekt zich uit over grote delen van het maatschappelijk leven. Er zijn pestprotocollen voor het basisonderwijs, verzekeringsmaatschappijen bieden antirooktrainingen aan, de overheid investeert in terrorismepreventie en in programma’s voor vroegtijdige signalering van ADHD. Van hulp- en dienstverleners wordt verwacht dat zij tijd besteden aan de preventie van psychosociale of opvoedingsproblemen.

In Preventie in de hulp- en dienstverlening beschrijven de auteurs op grond van een theoretisch kader hoe preventie ingepast kan worden in de hulp- of dienstverlening. Ze behandelen de gereedschappen die nodig zijn voor de uitvoering van preventieprojecten: een model voor projectmatig werken, voorlichting, advisering, ondersteuning en netwerkontwikkeling. Daarbij leggen zij de nadruk op de noodzaak van een modelmatige visie op preventie, en van een alerte houding voor het tijdig signaleren van problemen.
Elk hoofdstuk wordt afgesloten met enkele studietaken gericht op kennisverwerving, verdieping van inzicht en toepassing van de bestudeerde stof.

Dit boek is geschikt voor studenten social work en verwante opleidingen en voor professionals in zorg en welzijn.

Sijtze de Roos is vrijgevestigd opleider, coach en organisatieadviseur en was docent aan de opleiding SPH en aan de masteropleiding Organisatie Coaching van de Haagse Hogeschool.
Mart van Dinther is werkzaam als onderwijsontwikkelaar en hogeschooldocent bij de masteropleiding Pedagogiek van Fontys Hogeschool Pedagogiek te Sittard/Tilburg.
Beide auteurs werkten als redactielid en medeauteur mee aan Methoden voor sociaal-pedagogisch hulpverleners.

Productgegevens

  • Commentaar
  • Schrijf uw recensie

    Preventie in de hulp en dienstverlening

    Preventie in de hulp en dienstverlening

    toepassingen en achtergronden, Sijtze de Roos, Paperback