Mesdags uit de familie

werken uit familiebezit, Veldink, Suzanne, Paperback
Meer van Suzanne Veldink
14,05 €
In prijs verlaagd!

14,95 €

PX9789055949847

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 14 proxispunten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 14 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,70 €.


Meer informatie

De gevierde Haagse Schoolschilder Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten (1834-1909) waren echte familiemensen. Slechts weinigen weten dat Mesdags belangrijkste werk, het Panorama Mesdag in Den Haag, nog altijd in handen is van zijn nazaten, die tevens een groot aantal werken van hun bekende familieleden bezitten.

In deze rijk geïllustreerde publicatie, die verschijnt bij een tentoonstelling ter ere van Mesdags 100ste sterfjaar, gaat Suzanne Veldink voor de eerste keer in op deze van generatie op generatie doorgegeven kunstwerken en de familieverhalen over 'oom en tante Mesdag', zoals het kunstenaarsechtpaar in familiekringen nog steeds liefdevol genoemd wordt. De in het boek opgenomen vlot getekende schetsen, prachtige aquarellen en fraaie familieportretten geven tevens een nieuw en rijker inzicht in het oeuvre van Mesdag - een kunstenaar die bij het grote publiek vooral bekendheid geniet als zeeschilder.

Evelien de Visser beschrijft in haar essay de afhandeling van Mesdags artistieke nalatenschap door zijn nazaten. Hoe gingen zij met Mesdags kunstwerken en de daaraan verbonden verantwoordelijkheden om en voor welke problemen kwamen zij te staan? Een nieuw, diepgravend onderzoek geeft antwoorden op deze vragen en onthult tevens hoe de erfenis van het echtpaar Mesdag onlosmakelijk verbonden is met de huidige collectie van het Panorama Mesdag.


Productgegevens

  • Commentaar
  • Schrijf uw recensie

    Mesdags uit de familie

    Mesdags uit de familie

    werken uit familiebezit, Veldink, Suzanne, Paperback