Waardenloze gesprekken

socratisch Motiveren in de praktijk, Appelo, Martin, Hardcover
Meer van Martin Appelo
33,50 €

PX9789085069560

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 33 proxispunten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 33 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 1,65 €.


Meer informatie

Waardenloze gesprekken
Socratisch Motiveren in de praktijk
dr. M.T. Appelo

Twee jaar na het succesvolle Socratisch Motiveren, waarvan duizenden exemplaren zijn verkocht, verschijnt nu het tweede deel met praktijkvoorbeelden en verdieping.

Sinds het verschijnen van Socratisch Motiveren in 2007 hebben veel hulpverleners zich deze methode eigengemaakt en zijn haar gaan gebruiken bij cliënten of patiënten met wie het contact moeizaam verloopt. Dit tweede boek bevat richtlijnen voor het maken van de professionele gestalt-switch die nodig is om Socratisch Motiveren goed uit te voeren. Naast een stappenplan en een werkschema worden kwesties als indicaties en de verschillen met andere motiveringsstrategieën uitgelegd. Gesprekken zonder waarden vormen hierbij steeds het uitgangspunt. Zeer verhelderend zijn de vele praktijkvoorbeelden die per probleemsoort worden gepresenteerd. Waardenloze gesprekken is bestemd voor eenieder die zich bezighoudt met therapie, hulpverlening en coaching, zoals professionals in de eerste-, tweede- en derdelijns geestelijke gezondheidszorg, artsen en andere medisch specialisten, maar ook praktijkondersteuners, juristen, mediators en personeelsfunctionarissen.Over de auteur
dr. Martin Appelo is gezondheidszorgpsycholoog en gedragstherapeut. Hij werkt als docent, trainer, therapeut en supervisor bij diverse instellingen. Centrale thema’s in zijn werk zijn: rouw, veerkracht, zelfhelend vermogen en motivatietechnieken.

Productgegevens

  • Commentaar
  • Schrijf uw recensie

    Waardenloze gesprekken

    Waardenloze gesprekken

    socratisch Motiveren in de praktijk, Appelo, Martin, Hardcover