Het belaagde zelf

structurele dissociatie en de behandeling van chronische traumatisering, Van der Hart, Onno, Hardcover
Meer van Onno van der Hart
49,95 €

PX9789461051233

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 49 proxispunten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 49 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 2,45 €.


Meer informatie

Het belaagde zelf
Structurele dissociatie en de behandeling van chronische traumatisering
Onno van der Hart, Ellert Nijenhuis, Kathy Steele

Voor mensen die chronisch getraumatiseerd zijn, is het leven dikwijls een worsteling. Vaak hebben zij last van sterk uiteenlopende symptomen, die behoren bij verschillende combinaties van psychische stoornissen. Diagnostiek, taxatie en behandeling van deze patiënten kan hierdoor een gecompliceerde en verwarrende opgave zijn.
Het belaagde zelf is opgebouwd uit drie delen. De theorie in deel 1 helpt zowel psychologen als patiënten om traumagerelateerde problematiek te herkennen en te begrijpen. Kern van de gedachtegang is dat trauma een dissociatie van de persoonlijkheid inhoudt. De in deel 2 beschreven handelingspsychologie maakt duidelijk welke disfunctionele mentale en gedragsmatige handelingen deze patiënten blijven uitvoeren en welke efficiëntere handelingen nodig zijn om hun traumatisering te boven te komen. Het op deze inzichten gebaseerde behandelingsmodel, beschreven in deel 3, vormt een beproefde leidraad voor therapeuten om hun patiënten zo veilig en effectief mogelijk op hun weg naar herstel te begeleiden.

Symposium
Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek Het Belaagde Zelf organiseert Cure & Care Development op 15 december 2010 het symposium Chronische traumatisering en dissociatie van de persoonlijkheid. Voor meer informatie zie www.curecare.nl.


Over de auteur(s):
Onno van der Hart is honorair hoogleraar psychopathologie van chronische traumatisering, Universiteit Utrecht, en psycholoog-psychotherapeut bij het Sinai Centrum, Amstelveen.

Ellert Nijenhuis is psycholoog-psychotherapeut en onderzoeker bij het Topreferente Traumacentrum GGZ Drenthe in Assen, en codirecteur van het Psychotrauma-tology Institute Europe.

Kathy Steele is klinisch directeur van de Metropolitan Counseling Services, Atlanta, USA.

Productgegevens

  • Commentaar
  • Schrijf uw recensie

    Het belaagde zelf

    Het belaagde zelf

    structurele dissociatie en de behandeling van chronische traumatisering, Van der Hart, Onno, Hardcover