Ethisch hacken

hoe kan de positie van de ethische hacker het beste juridisch beschermd worden?, Y.C. Lugten, Paperback
Meer van Y.C. Lugten
14,95 €

PX9789462401709

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 14 proxispunten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 14 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,70 €.


Meer informatie

Internetbankieren van ING werkt niet meer, data van KPN zijn vrij toegankelijk en patiëntendossiers liggen op straat. Hackers kunnen grote schade aanrichten in een samenleving die steeds verder digitaliseert. Bedrijven en de overheid werken hard aan streng beveiligde computersystemen, maar soms is er toch die ene hacker die ze te slim af is. De politie heeft een speciaal cybercrime-team en ook het Openbaar Ministerie doet zijn best om hackers achter slot en grendel te zetten. Sommige hackers hebben echter geen kwade bedoelingen, maar willen juist helpen. Ze kraken de mailbox van een kamerlid vanwege het maatschappelijk belang of maken het publiek duidelijk op welke wijze persoonlijke informatie is op te vragen op websites van overheden en bedrijven. Als 'ethische' hackers bestaan, hoe mogen zij dan te werk gaan en op welke manier kunnen zij juridisch beschermd worden? Zijn er richtlijnen denkbaar die de goede hackers beschermen, maar tegelijk voorkomen dat de kwaadwillende hacker zijn straf ontloopt?

Ymkje Lugten studeerde strafrecht aan de Universiteit Utrecht en werkt nu bij de Raad voor de rechtspraak. Ze verdiepte zich in hackers, richtlijnen en bedrijven die samenwerken met hackers. In dit boek biedt zij een overzicht van haar bevindingen en de mogelijkheden en onmogelijkheden van het beschermen van ethische hackers.

Productgegevens

  • Commentaar
  • Schrijf uw recensie

    Ethisch hacken

    Ethisch hacken

    hoe kan de positie van de ethische hacker het beste juridisch beschermd worden?, Y.C. Lugten, Paperback