Mijn zusje

Inez van Loon, Hardcover
Meer van Inez van Loon
18,75 €

Reserveer nu

In prijs verlaagd!

-1,20 €

19,95 €

PX9789044824001

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 18 proxispunten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 18 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,90 €.


Meer informatie

Zon- of rustdagen, het maakt geen verschil. Voor Perla en haar familie bestaan alleen de seizoenen. Ze leven bij de dag, kijken zelden vooruit of achterom. Het verleden onthouden ze aan de hand van belangrijke gebeurtenissen: 'De zomer dat Tsjawo werd geboren' of 'het jaar van de Hitlerjugendjongen'. Politiek interesseert Perla's familie niet. Maar toen ze vannacht in bed lag, hoorde Perla gedempte stemmen nog heel lang praten over de man die Hitler heet.

Perla en haar Sintifamilie trekken in woonwagens door Duitsland. Ze leven volgens ongeschreven wetten en eeuwenoude tradities. De mannen in de familie zijn muzikanten, de vrouwen venten en voorspellen de toekomst. Maar Perla wil ook graag leren lezen en schrijven. Als het leven steeds moeilijker wordt, moeten Perla en haar familie vluchten. En dan breekt de oorlog uit ...

Een meeslepende roman over de manier van leven van Sinti en het vaak vergeten leed van zigeuners tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Voor lezers vanaf 11 jaar.

Productgegevens

  • Commentaar
  • Schrijf uw recensie

    Mijn zusje

    Mijn zusje

    Inez van Loon, Hardcover