Thomas More

Joris Tulkens

€ 23,49
€ 16,38 € 7,11 korting
Inclusief btw
een leven in vijf vriendschappen : historische roman, Tulkens, Joris, Paperback
Aantal
Bestel voor 15.30u en ontvang dit artikel op de volgende werkdag.

Bij de aankoop van dit product ontvang je 16 proxispunten. Je winkelwagen bevat dan 16 proxispunten die je kan omzetten in een waardebon van € 0,80.

"Toen ik de cel betrad, trof ik mijn vader aan met tranen in de ogen.
'Vader, bent u bang? Misschien lucht het op als u erover spreekt.' Hij keek lange tijd zwijgend voor zich uit en knikte toen langzaam. 'Bang voor de dood?' Hij schudde het hoofd. 'Niet voor de dood, lieve dochter.
Ik ben bang voor de martelingen.' Toen ik later op de dag afscheid nam, zag ik zijn glimlach weer tevoorschijn komen. Dat moest ook wel, aangezien ik al zijn tranen had meegenomen om ze thuis in eenzaamheid uit te huilen.

Joris Tulkens vertelt de op- en ondergang van Thomas More, schrijver van Utopia. Hij doet dit aan de hand van vijf getuigenissen, vijf vrienden die hem van nabij hebben gekend en elk een ander facet van zijn leven en ideeën beschrijven: Desiderius Erasmus, Pieter Gillis, Hendrik VIII, Thomas Cromwell en zijn lievelingsdochter Margaret. Op het einde komt More zelf aan het woord om hun oordeel te weerleggen of te nuanceren.

JORIS TULKENS is thuis in de zestiende eeuw. Hij schreef eerder boeken over Erasmus, Vesalius, Johanna de Waanzinnige, Pieter Gillis, Nicolaes Cleynaerts. Telkens weer slaagt hij erin de innerlijke wereld,
het karakter, de verdiensten en de zwakheden van zijn hoofdpersonages te doorgronden en hen in een vlot lezend verhaal neer te zetten als mensen van vlees en bloed. Tegelijk schetst hij een levendig beeld van het begin van onze moderne tijden.
PX9789059087811
1 Item

Productspecificaties

Auteur
(7)
Joris Tulkens  
Medeauteurs
(23)
Joris Tulkens  
Genre
(10)
Literatuur  
Fonds
(28)
Standaard Uitgeverij - Algemeen  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
14/04/2017
Uitgavejaar
(74)
2016  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
221mm, 145mm, 23mm
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee
Nieuw product