Het leven van Vincent van Gogh

Stone, Irving, Paperback
Meer van Irving Stone
14,10 €
In prijs verlaagd!

15,00 €

PX9789045206806

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 14 proxispunten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 14 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,70 €.


Meer informatie

Irving Stone is dé autoriteit op het gebied van biografische romans van belangrijke historische personen en heeft met Het leven van Vincent van Gogh, een klassieker in zijn genre, een eerbetoon gebracht aan de Nederlandse schilder.

In deze biografische roman verhaalt Stone van de jaren waarin de jonge Vincent zijn roeping tot het ambt van predikant volgt, van de bittere armoede te midden van de Belgische mijnwerkers in de Borinage en van de teleurstelling die deze keuze uiteindelijk oplevert; van het ontwakende artistieke talent en de moeizame jaren van oefening in het Brabantse land; van de gelukkige jaren in Parijs en de erkenning door de door hem zo bewonderde impressionisten; van de krankzinnig-geniale explosie van creativiteit die hij als 'Fourou' ('de rode gek') onder de brandende zon van Arles beleeft; van de waanzin en de definitieve aftakeling.

Het leven van Vincent van Gogh is niet alleen een eerbetoon aan een van Nederlands grote schilders, het is een mustread voor iedere boekenliefhebber.

Productgegevens

  • Commentaar
  • Schrijf uw recensie

    Het leven van Vincent van Gogh

    Het leven van Vincent van Gogh

    Stone, Irving, Paperback